Vida

Quan era petita, vull dir, petita, de veritat, amb 6 anys tinc els primers records. La millor època de la meva vida va succeir a #navés, població de masos dispersats i a on la natura era el joc habitual. Tot té la seva part dolenta, però jo prefereixo recordar la olor a magrana de l’arbre magraner que hi havia davant la porqueta,  O bé la figuera de l’era nova, a on  teníem ells conills i sortia el camí cap a l’hort.

Dies assolellats, sense preocupacions. Només aprofitar cada segon de llum. Riallades i benestar, e el que tinc a la memòria.

La de cops que jugàvem amb l’alfals i les bales de palla.

Les corredisses perquè les meves germanes grans jugaven a evitar-me fent que m’emprenyés molt.

També recordo amb claredat la gran porta. D’entrada, que pel meu bé tenia que estar oberta, perquè la recordo molt alta, ample i molt i molt pesada. Al costat de la porta hi havia un pou d’aigua que recordo em feia por ficar el cap per mirar. Quan estaves desquena a la gran portalada només veies Can Còdul i la resta muntanyes i camps.

Entre dos d’aquests camps passava un camí per on anàvem a casa la Sra Feliu, que era la professora i ens duia en cotxe després de caminar dos kilòmetres, nevés o plogués.

Recordo com la meva germana gran m’havia d’agafar a coll perquè hi havia tanta neu a l’hivern que jo era massa petita i no podia caminar-hi.

A l’estiu la nostra indumentària era ben senzilla. Unes sabatilles camping unes calces i una samarreta i apa, a cavar capgrossos a la font natural.

Aquella època va ésser la meva parcel·la de vida perfecte

La meva mare era de jove igual que jo físicament, però amb tres cops més feina i mai es rendia. Per les seves filles hagués donat la vida.

Estimulant

Escribe sobre tu primer amor.

Una gran experiència per una edat tan curta, no sabent si estaves fican-te en un jardí d’on no podries sortir, alhora de sentir per primer cop sensacions noves i que no volies deixar de sentir

Ambdós pensaments alhora, cap mentre et preguntes: sóc prou madura per això?

Impossible que tornés a passar, insubstituïble,  tendre, educatiu, i electritzant.

APASIONANTE

¿Qué te apasiona?

Me apasiona un amanecer, un beso de la persona que quieres y sabes que siente lo mismo por ti,  me apasiona escribir historias en la que la mitad són verdad y la otra mitad es inventada, digamos le, la llicència del escritor) Me apasiona ver en què tipo de personas se han convertido mis hijos, cosa que me permite decir que les amueblé bien el cerebro.

Me apasiona que mis hijos sean felices i también me apasiona sus constantes muestras de afecto.

Me apasiona mi perra, que no hace falta que hable, para saber lo que quiere.

Me hubiera apasionado que mi madre hubiese conocido a mis hijos ahora que són adultos. Ya no es posible, està es la pena, murió en 2012 «mama t’estímo»

Me apasiona tantas cosas que no puedo enumerar las todas, lo que sí. Puedo decir es que todo lo que me apasiona es de corazón y con la verdad por delante…

Sobre todo y para poder apassionar me, emocionar-me, reir-me O llorar, me APASIONA VIVIR